Adventkalender, Persoonlijk

Lou’s adventskalender: hoe lezen al vroeg mijn hart veroverde

Dat ik dol ben op lezen is voor niemand een geheim. Niet voor mijn omgeving maar zeker niet voor jullie, onze trouwe lezers! Met heel veel plezier werken wij al meer dan 1,5 jaar elke week aan onze boekenblog. Elk boek dat ik lees en elk personage dat ik leer kennen, opent een hele nieuwe wereld voor me. Het laat me nadenken over situaties waar ik niet bekend mee ben. Ik ontdek nieuwe interesses en wakker nieuwe ideeën aan door veel te lezen. Maar hoe begon het allemaal?

Confession: ik vond lezen zo leuk dat ik meedeed aan voorleeswedstrijden op de basisschool.

Al zo lang ik me kan herinneren vind ik het geweldig om boeken te lezen. Het leren lezen op de basisschool ging vlot en ik vond het superleuk om de AVI-boekjes te lezen en meer te leren over taal. Ik deed zelfs mee aan voorleeswedstrijden op school. Waar andere kinderen het liefst naar de speelgoedwinkel gingen, was ik dol op de bibliotheek. Een gebouw vol met prachtige verhalen, hoe gaaf is dat?! Uren dwaalde ik door de gangpaden en keek ik tussen alle boeken, twijfelend over wat ik mee zou nemen.

Je kunt je voorstellen dat mijn moeder het op een gegeven moment kotsbeu was in die bedompte bibliotheek. Dus wanneer ze ongeduldig stond te wiebelen met haar voeten, wist ik dat het tijd was om te kiezen. Dat kiezen, daar ben ik nooit echt een held in geweest. Ik wilde alles lezen en leren over allerlei verschillende werelden (bestaand en verzonnen).

‘De hoe overleef ik-serie, Floortje en Harry Potter prijkten trots in mijn boekenkast!’

Voor mijn verjaardag vroeg ik standaard boeken en elke dag trok ik me terug op mijn kamertje om verder te lezen in de Hoe overleef ik-serie of de boeken van Floortje. Eenmaal op de middelbare school las ik niet meer zo vaak. Het lezen werd een verplichting tijdens de Nederlandse lessen en hoewel ik er nog steeds geen hekel aan had, stond ik ook niet te springen om boeken te lezen. Tijdens mijn studie kabbelde dat een beetje voort.

Pas toen ik na mijn studie begon met werken, pakte ik het lezen weer op. Ik las af en toe een boek en wat tijdschriften. Nadat ik moeder werd begon het lezen weer een vaart te krijgen. Het was de perfecte manier voor wat me-time. Een kleine ontsnapping uit de dagelijkse beslommeringen, die bol stonden van flesjes, slaapjes en luiers verschonen. Ik las zelfs zo enorm veel boeken dat het idee voor Lou Books ontstond en ik later begon te werken als corrector en tekstschrijver.

Kun je zeggen dat het er altijd in zat? Ik denk het wel. Vanaf het moment dat ik kon lezen, ging ik op in de verhalen. Ze brachten mijn fantasie op hol op een manier die niet-lezers niet begrijpen. Nog steeds als ik een goed boek lees, kan ik me weer even zo zorgeloos voelen als toen ik kind was. Daarom houd ik zo van lezen!

Wanneer begon bij jou de liefde voor lezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply