Boeken

20 years of Harry Potter magic

Harry Potter fans, opgelet! Sinds vorige week liggen de nieuwe editiesvan Harry Potter and the Philosopher’s Stone in de winkel. Ter ere van Harry’s 20e verjaardag zijn de boeken in maarliefst acht verschillende covers uitgekomen! Ik vertel je er in dit artikel meer over.

Op mijn twaalfde kreeg ik Harry Potter en de Geheime Kamer cadeau. Ik had nog nooit van Harry Potter gehoord maar het boek met ‘de auto’ op de cover sprak mij direct aan. Mijn moeder vertelde dat ze niet goed wist welk boek ze mij cadeau wilde geven maar eenmaal in de boekhandel ging dát boek als een trein. En zo geschiedde… dat was begin van mijn Harry Potter liefde!

Dit is zo’n 15 jaar geleden, maar Harry Potter and the Philosopher’s Stone bestaan inmiddels al 20 jaar! Om dit jubileum te vieren werd het eerste deel van de Harry Potter reeks opnieuw uitgebracht door uitgeverij Bloomsburry in acht verschillende edities met bijpassende covers: vier hardcovers en vier paperbacks.

De edities zijn gebaseerd op de vier Zweinstein ‘afdelingen’: Griffoendor, Ravenklauw, Zwadderich en Huffelpuf. Ieder met bijpassende kleur en kenmerken. Ik zelf koos voor Griffoendor:

Ik moet met eerlijkheid bekennen dat dit mijn eerste Engelstalige Harry Potter exemplaar is in mijn collectie. Daarom ben ik ook juíst van plan om ‘m te gaan lezen. Het boek is prachtig vormgegeven zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Echt een pareltje in de boekenkast!

Ik kocht Harry Potter and the Philosopher’s Stone hardcover bij Donner Boekhandel voor €19,95.

Heb jij één van de jubileum edities gekocht? Laat het ons weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reageren Angela 13 juni 2017

    Oh my gosh, ik ben verliefd! Ik zou ze het liefst allemaal in deze kleur combinatie willen.

  • Leave a Reply