storytel
Boeken

Mijn ervaring met Storytel

Storytel, je kent het wel. Overal kom je het tegen: in commercials, online, via bloggers. Dit grote platform met luisterboeken biedt toptitels aan en zo kun je dus ‘lezen’ terwijl je andere activiteiten doet, of terwijl je heerlijk aan het relaxen bent. Top, toch? Ik nam ook een abonnement op Storytel en vandaag vertel ik jullie mijn ervaringen.

Het leek mij wel wat: boeken luisteren terwijl je bezig bent met andere dingen. Ideaal. Zo lees je dus héél veel boeken terwijl je ook toe komt aan andere dingen. Win-win! Ik werd dan ook wel geinfluenceert (of hoe je het ook mag noemen, hahaha) door bloggers en ik nam de proef op de som: twee weken gratis en dan zal ik wel verder zien. Enthousiast stopte ik mijn oortjes in en ik begon aan mijn eerste boek.

‘Heh, wat zei ze nou?’ of ‘Heb ik nou een stuk gemist, ik snap het niet meer?’ waren gedachten die al snel door mijn hoofd schoten. Ik moet jullie er wel bij vertellen dat ik op dat moment ver in mijn zwangerschap zat en mijn concentratie/geheugen niet optimaal was. Al snel kwam ik erachter dat ik absoluut niet kon multitasken met Storytel. Stofzuigen en een luisterboek? Nee. Koken en een luisterboek? Ook niet. Een luisterboek luisteren terwijl er een dreumes rondloopt? NEE.

Ik nam me voor Storytel een tweede kans te geven en dit tijdens een relaxte bezigheid uit te proberen. Toevallig lag er op dat moment net een puzzel op onze tafel uitgelegd (zo leuk om te doen in het najaar) en tijdens het puzzelen luisteren naar een boek ging eigenlijk wel goed. Dus ging ik iedere avond even puzzelen met mijn luisterboek in mijn oren en ik luisterde mijn eerste boek af binnen een paar dagen. Daarna gingen wij op vakantie waarbij ik Storytel eigenlijk een beetje vergat. En de weken daarna ook… dus zegde ik na een paar maanden sponsoren mijn abonnement op.

Onlangs was ik toch weer nieuwsgierig geworden: zou ik deze keer wel meer concentratie hebben om te luisteren? Het aanbod is inmiddels nóg beter geworden, dus ik probeerde het gewoon weer. Maar ik kan je vertellen dat ik na een maand mijn abonnement weer opgezegd heb.

Ik kan het gewoon niet. Geef mij een boek in mijn handen om te lezen en ik kan alle tijd vinden om te ontspannen, maar ik kan gewoon géén rust vinden om een boek te luisteren. Of juist teveel rust vinden en dan val ik na drie minuten in slaap, zodat ik een half uur kan terugspoelen want ik heb geen idee meer waar het over gaat. Mijn leven is met baby en peuter te hectisch om tussendoor of tijdens activiteiten even een boek te gaan luisteren, het werkt gewoon niet.

Jammer, want Storytel is een heel mooie dienstverlening. Ik kan begrijpen dat er mensen heel veel plezier aan kunnen hebben, maar voor mij werkt het niet. Helaas!

Heb jij ervaring met Storytel?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply