enkeltje ierland
Chicklit, Recensie

Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Mijn schoonmoeder is net zo’n boekenliefhebber als ik ben. Wat zeg ik, zij is waarschijnlijk nog wel een grotere liefhebber. Heerlijk om steeds te kletsen over de boeken die wij gelezen hebben. Maar wat nog leuker is, is dat ik altijd kan ‘shoppen’ in haar gigantische boekenkast. Zo viel mijn oog al snel op ‘Enkeltje Ierland’ en na vele lovende recensies was ik dan ook erg enthousiast deze in haar boekenkast te vinden. Ik las ‘m binnen enkele dagen uit. Of ik daarna nog steeds zo enthousiast was lees je vandaag!

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden. William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Wanneer William zijn hond in de dierenarts praktijk terecht komt, weigert Lisa William een voorkeursbehandeling te geven, in tegenstelling tot wat William en familie tot dan toe altijd gewend waren. Als Lisa door omstandigheden bij William op zijn landgoed terecht komt en de kans krijgt daar de cottage te huren, begint er spanning te ontstaan tussen hun. William vraagt Lisa zijn verloofde te spelen zodat hij een deel van de erfenis toegewezen krijgt, maar Lisa ziet dit niet zitten. Zeker niet nadat ze vermoedt dat er meer speelt tussen William en Kathy.

De personages zorgen voor een lach op je gezicht. Lisa is een stoere, nuchtere Hollandse meid en William lijkt onbereikbaar maar weet iedere keer weer te verrassen. De bijzondere vriendschap tussen Kathy en Lisa, maar ook de oude en vertrouwde vriendschap tussen Lisa en Tess laat je de verschillende kanten van vriendschappen zien.

‘Voorspelbaar, maar toch word je iedere keer op het verkeerde been gezet’

Enkeltje ierland is een heerlijke chicklit waar onbereikbare liefde, bereikbaar wordt en waar vriendschappen voorop staan. Feit blijft dat je al heel snel doorhebt waar dit verhaal zal eindigen (eerlijk, bij welke Chicklit niet? 😉 ) en toch word je regelmatig op het verkeerde been gezet, waardoor je maar blijft doorlezen.

De schrijfstijl van Charlotte is zeer prettig, het leest heerlijk weg. Ik had het boek binnen enkele dagen uit, maar ik werd dan ook zo nu en dan opgehouden door mijn heerlijke pasgeboren dochter. Anders had het denk ik nog geen dag geduurd. Het verhaal heeft nog lang in mijn hoofd gezeten. Zo erg, dat ik zelfs over het gigantische huis van William gedroomd heb. Haha. Je leest het, een heerlijk boek wat duidelijk indruk maakte.

Rating: ★★★★☆

Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy
Uitgever: de Boekerij

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply