bobbi sint maarten
Kinderboeken

Bobbi viert Sint-Maarten – Monica Maas

Dat onze kinderen dól zijn op kinderboeken, hoeven wij jullie niet meer te vertellen. Wij zijn erg blij dat ze – tot nu toe – de liefde voor lezen van ons hebben overgenomen. Grotendeels is die liefde uiteraard ontstaan doordat wij ze zelf continu stimuleren om te lezen, zo lezen we graag boekjes met ze die enigszins educatief zijn. Bobbi viert Sint-Maarten is zo´n boekje: maak kennis met Sint-Maartenfeest!

Alle lampjes branden prachtig.
Bobbi huppelt op de stoep.
Bij elk huis zingen ze liedjes
en overal krijgen ze snoep!

In Bobbi viert Sint-Maarten wordt op een leuke manier het ritueel van het Sint-Maartenfeest uitgelegd: van lampionnen knutselen op school tot het snoep ophalen aan de deuren. Ook staan er – kort – twee liedjes omschreven die altijd, tijdens het langsgaan bij de deuren, gezongen worden.

Toch is Sint-Maarten geen actueel feest in álle provincies van Nederland. Vroeger woonde ik in Noord-Holland en was 11 november een datum om naar uit te kijken, omdat dan Sint-Maarten gevierd zou worden. Toen ik naar Noord-Brabant verhuisde was er totaal geen sprake van het Sint-Maartenfeest en werd er juist iets anders gevierd: ieder jaar wordt er op 11/11 een eed afgelegd om van carnaval net zo’n leuk feest te maken als het jaar daarvoor. Een week van tevoren wordt het motto van dat jaar bekend gemaakt.

Ik vind het daarom wel leuk dat dit boekje nu in de boekhandels ligt, zodat kinderen in álle provincies kennis kunnen maken met het Sint-Maartenfeest – de betekenis van dit feest komt later wel, als ze wat groter zijn. Kortom: wij zijn fan van Bobbi vier Sint-Maarten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply