Kinderboeken, Recensie

Kijk naar mij – Joany Buenen

In het kader van een brede doelgroep bereiken op Lou Books (want wij willen iedereen aan het lezen krijgen!) vroeg ik ‘Kijk naar mij‘ aan. Speciaal voor tieners geschreven door Joany Buenen. Ik kreeg weer even een heerlijk nostalgisch gevoel. Ging terug naar mijn tienertijd en dacht aan hoe ik alle ‘Hoe overleef ik‘ boeken verslond. Heerlijk dat er nogsteeds zulke boeken verschijnen voor tieners! Dus, tijd voor de recensie!

Poseren op de rode loper in een prachtige jurk, al die fotografen, fans die mijn handtekening willen… Het is een droom die uitkomt. Alleen komen ze niet voor mij, maar voor Yasmine.

Floor krijgt een bijzonder voorstel van de manager van superster Yasmine. Wil ze één zomer aan de slag als Yasmines dubbelganger? Als look-a-like die de aandacht van paparazzi en fans kan afleiden, stapt Floor in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan…

‘Ondanks dat ik niet de doelgroep ben vond ik het tóch heel erg leuk om te lezen’

Heerlijk dit: tieners, vriendschappen, familie, onzekerheden, jaloezie, ruzie, liefde en ook de wereld rondom bekend zijn en het leven als een popster. Alles komt voorbij! Bij heel veel aspecten in dit boek dacht ik ‘Ah ja, zo gaat het tegenwoordig précies’ of was het herkenbaar uit mijn tienerjaren.

Ik vind het heel erg leuk dat je meegenomen wordt in het hoofd van Floor. Vanaf de eerste auditie bij een tv-programma tot aan de bizarre kans om een look-a-like te worden van een popster. Ze laat je zien hoe ze omgaat met tegenslag, gemene vriendinnen, geheimen en het bijleggen van ruzies.

Een leuk boek om te lezen! Buenen schrijft vlot, binnen een avond had ik het boek uit. Ondanks dat ik niet de doelgroep ben vond ik het tóch heel erg leuk om te lezen en had ik absoluut niet het idee dat ik mijn tijd verdeed. Af en toe is het wel eens lekker om niet na te denken en je mee te laten slepen in de gedachtengang van heel iemand anders! 😉

Rating: ★★★★☆

Kijk naar mij – Joany Buenen
Uitgever: Leopold
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply