Herfst
Persoonlijk

Herfst, mijn favoriete leesseizoen!

De titel laat niet veel te raden over, vandaag wil ik het met je hebben over seizoenen. En dan vooral of jij nog een favoriet seizoen hebt om te lezen. Nu zul je als echte booklover een heel jaar door boeken verslinden. Toch hoor ik vaak dat de lezers onder ons wel een voorkeur hebben als het gaat om seizoenen. Vandaag vertel ik je waarom de herfst mijn favoriete leesseizoen is.

De wind die de bomen hevig heen en weer zwaait, de regen die tegen de ramen tikt en de donkere, dreigende wolken. Zo heb ik het het liefst buiten wanneer ik een uitgebreide leessessie heb gepland. Buiten koud, nat en guur. Binnen warm, gezellig en knus. Hoewel de zomer me verlicht met haar zonnestralen, doe ik toch stiekem wel een dansje wanneer de eerste herfstbui valt. Tijd voor cozy leesmarathons!

Mijn ideale leessituatie

Goed, het ideale weer heb ik alvast voor je omschreven. Maar binnen heb ik ook nog een aantal rituelen die ik graag toepas wanneer ik lekker een paar uurtjes ga lezen. Het liefst lees ik op de bank. Terwijl die druppels langs de ramen naar beneden lopen, zet ik een kop dampende thee. Het kokende water vormt condensdruppeltjes tegen de wand van de mok. Ik pak een dekentje en leg ik lekker veel kussentjes op de bank. Een paar gezellige kaarsjes aan. Oh ja, dat bakje chocolade kruidnoten niet vergeten! Dan een goed boek erbij. Thee en kruidnoten binnen handbereik en me in de kussens en onder het dekentje compleet verliezen in het verhaal. U ziet hier, mijn perfecte leessituatie!

Ja, ik hou van rituelen en ja ik vind het heel belangrijk wat voor gevoel een situatie of een boek me geeft. Ik zorg altijd dat ik daar aandacht aan schenk.

‘Sommige boeken horen bij een bepaald seizoen!’

Het is zelfs zo erg dat er soms boeken zijn die ik bewaar tot er een ander seizoen aanbreekt. Zo kocht ik in het voorjaar het boek Dagboek van een boekverkoper. Maar de omslag kwam zo winters op me over dat ik besloot het boek te bewaren voor het najaar. Call me crazy maar sommige boeken passen nu eenmaal beter bij een bepaald seizoen. Herken je dat?

Zoals je hebt kunnen lezen is de herfst dus absoluut mijn ding. De gezelligheid en het knusse vind ik fijn. Het maakt lezen nóg leuker!

Wat is jouw favoriete seizoen om te lezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply