Recensie, Roman

Dj – Kluun

Zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, raakte me vanwege het gevoelige onderwerp. Na dit debuut las ik jarenlang niks meer van Kluun. Hoewel hij me met zijn eerste boek had geraakt, was ik er niet op gebrand meer van hem te lezen. Toch won mijn nieuwsgierigheid terrein toen zijn nieuwe boek DJ uitkwam. Vandaag lees je de recensie!

Bestsellerauteur Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen.

Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, Magnumflessen champagne en paaldanseressen.

In DJ neemt Kluun het stokje over van Stijn uit de megasellers Komt een vrouw bij de dokter (2003) en De weduwnaar (2006). Hij neemt de lezer mee naar de wereld van superstar-dj’s in Las Vegas en het Burning Man-festival in Black Rock Desert, Nevada.

De kaft van het boek is simpel maar treffend voor de titel. Een rode kaft met daarop afgebeeld de schuifknop van een mengpaneel. Simpel, clean en duidelijk.

‘Goed uitgewerkte personages zorgen voor de juiste samenhang’

Het mag duidelijk zijn dat Kluun grondig onderzoek heeft gedaan naar het leven van zijn personages. De personages kloppen en dat is wat mij betreft meteen wat zorgt voor de juiste samenhang in het boek. De aan drugs verslaafde DJ strooit regelmatig met een saldo aan scheldwoorden, de manager die met alle winden meewaait om het iedereen naar de zin te maken. Het zijn allemaal gebeurtenissen en reacties die je verwacht in het leven van de personages. Het verhaal op zich is geen literair hoogstandje maar is een welkome afleiding tijdens wat verloren uurtjes.

Rating: ★★☆☆☆

DJ – Kluun
Uitgever: Uitgeverij Podium B.V.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply