Gregg Olsen
Recensie, Thriller

Het laatste dat ze deed – Gregg Olsen

Inmiddels is het welbekend, ik ben dol op thrillers! Het was dan ook geen verrassing dat ik bijna van mijn stoel sprong toen ik de vraag kreeg of ik een thriller wilde recenseren. Uh, hallo, JA! Naast dat ik dol ben op een goede thriller, trok het onderwerp van het verhaal mijn aandacht. De verdwijning van een kind. Als moeder van twee kinderen is dat toch wel een van mijn grootste nachtmerries. Of het verhaal alle essentiële elementen heeft voor een goede thriller lees je in mijn recensie.

Het jonge ambitieuze stel Liz en Owen woont tussen perfecte gezinnen met succesvolle carrières. Met een zekere afgunst bekijken zij hun buren Carole en David, die een ideaal leven lijken te hebben: een goed inkomen, een gelukkig gezinsleven, geborgenheid en een prachtig zoontje, Charlie. Maar dan verdwijnt Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor, hij is onvindbaar. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.

Slechts één onoplettende seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen van wie ze hield totaal veranderde. Eén seconde die niet terug te draaien is. Eén seconde…

Als twee huwelijken langzaam bezwijken onder de druk van verdriet en angst, trekt Liz zich terug in een donkere duistere wereld van diepe ellende en schuld. Een wereld waarin paranoia en verraad de overhand krijgen. Want er is nog iemand met eigen geheimen, eigen pijn en redenen om Liz in de gaten te houden. En alleen deze persoon weet dat het mysterie rondom de verdwijning van Charlie bij lange na nog niet voorbij is.

Gregg Olsen is een New York Times-, Wall Street Journal- en USA Today-bestsellerauteur die bijna twintig boeken op zijn naam heeft staan. Hij is regelmatig te gast bij verschillende actualiteitenprogramma’s op Fox en CNN, en schrijft daarnaast voor de Los Angeles Times en de New York Post.

Het verhaal speelt zich af en in toeristisch plaatsje genaamd Bend. Dwars door het stadje stroomt een rivier waaraan huizen staan. In die huizen wonen verschillende mensen. Je hebt de nieuwkomers, zoals Carole en David, die een oud huis platgooien om er hun droomhuis te bouwen als teken van succes. Hun buren, Liz en Owen, die stiekem jaloers zijn op het ogenschijnlijk perfecte leven van Carole en David. En dan is daar Dan Miller, hij woont aan de overkant van de rivier. Liz heeft hem niet meer gesproken sinds het ongeluk in haar jeugd. Wanneer het zoontje van Carole en David verdwijnt, komt iedereen op scherp te staan en steekt oud zeer de kop op.

‘De verdwijning van je kind is een van de grootste nachtmerries die je als ouder kunt hebben!’

Zoals ik aan het begin van het artikel al zei, de verdwijning van je kind is een van de grootste nachtmerries die je als ouder kunt hebben. Dat is ook een van de redenen waarom deze thriller mijn aandacht trok. Wat dat betreft ben ik misschien niet objectief genoeg. Ik zit al snel en makkelijk in het verhaal doordat ik me volledig kan verplaatsen in de emoties en paniek van de moeder, wanneer zij haar kind kwijt is. Gregg Olsen weet een overtuigende situatie te schetsen die je binnen no-time opzuigt in de rollercoaster van emoties in deze tragedie. Het enige minpunt is het voorspelbare einde. Al ver voor het einde weet je wie de dader is. Dat is wat mij betreft niet hoe een thriller hoort te zijn, de spanning en onwetendheid is juist wat me zo aantrekt in dit genre.

Nooit eerder las ik een boek van Gregg Olsen, maar met Het laatste wat ze deed heeft hij me zeker overtuigd dat in de toekomst vaker te gaan doen.

Rating: ★★★☆☆

Het laatste dat ze deed – Gregg Olsen
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply