Ik moet nog even kijken of ik kan
Recensie, Zelfhulp

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit

Introversie en hooggevoeligheid (HSP) zijn termen die op dit moment fanatiek gebruikt worden. Want wanneer we labeltjes kunnen plakken zijn we happy toch? Ben je druk dan heb je ADHD. Ben je rustig dan ben je introvert. Right? Zo werkt het niet, vertelt Liesbeth Smit in dit boek. Vandaag lees je de recensie van Ik moet nog even kijken of ik kan.

Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze ‘soort’: wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven springen op hun verjaardag?

In Ik moet nog even kijken of ik kan rekent Liesbeth Smit af met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn. Met een frisse en heldere blik gaat ze uitgebreid in op verschillende kanten van introvert zijn: want hoe ga je er op de werkvloer mee om? Zijn er ook mensen die zowel introvert als extravert zijn? En wat moet je eigenlijk allemaal weten over je introverte kind?

Liesbeth Smit is historicus, journalist en interviewer. Ze was tot voor kort hoofdredacteur van het populaire online platform Mynd.nu – voor je dagelijkse dosis psyche. Ik moet nog even kijken of ik kan is het Nederlandse antwoord op Susan Cain. Een boek vol humor, handige tips en lijstjes. Voor introverten en extraverten.

Ben ik niet toevallig ziek aan het worden?

Ik moet nog even kijken of ik kan is een feest der herkenning. Niet alleen voor de rasechte introvert, ook extraverten of ambiverten (introvert met extraverte trekjes) zullen bepaalde dingen in het boek herkennen. Liesbeth Smit heeft met veel humor en verbeelding een prachtig kijkje gegeven in de wereld van introversie. Ik heb vaak moet lachen. Zeker om de introvertenlingo.

Wat de introvert zegt: ‘Ja hoor, iedereen in deze groepsapp, ik kom ook gezellig naar het familieweekend!’

Wat de introvert denkt: Oh god, een familieweekend. Ben ik niet toevallig ziek aan het worden? Even liggen.

Het boek staat bol van deze en meer hilarische situatieschetsen en geeft daarnaast goede tips om je introversie toe te kunnen passen in het dagelijkse leven. Ik moet nog even kijken of ik kan verdient wat mij betreft vijf sterren!

Rating: ★★★★★

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply