Kill the boyband Goldy Moldavsky
Recensie, Young Adult

Kill the boyband – Goldy Moldavsky

Als je me vraagt welke boeken ik graag lees, zijn Young Adult boeken niet het eerste wat in me opkomt. Toch vind ik het leuk om zo af en toe een YA-boek te lezen. Wat in mijn optiek fijn is aan het YA genre (mag ik het een genre noemen?), is dat het zo lekker weg leest. Voor je het weet is het boek uit! Vandaag een recensie over het boek ‘Kill the boyband’ van Goldy Moldavsky.

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilde alleen bij hen in de buurt komen. Daarom boekten we een kamer in het hotel waar ze zaten. We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.

Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen. Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het.

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

Goldy Moldavsky studeerde journalistiek aan Brooklyn College. Na haar studie schreef ze non-fictie voor Moviemaker Magazine, waarvoor ze voormalige tienersterren als Katie Holmes en Kristen Bell interviewde. Als tiener was Moldavsky zelf een toegewijde fangirl.

‘Een typisch Young Adult boek’

Moldavsky duikt met dit boek in de wereld van boybands en fangirls. ‘Kill the boyband’ is een typisch YA-boek. Waarin het verschilt van het grootste gedeelte YA dat ik heb gelezen, is dat dit boek op een erg kinderlijke wijze is geschreven. Natuurlijk heet het genre niet voor niets Young Adult, maar over het algemeen ervaar ik dit niet bij het lezen van deze boeken. Dit keer wel. Moldavsky schreef een boek vol zwarte humor dat je zeker niet te serieus moet nemen. Het is een bizar verhaal over de wereld van moderne fangirls. Ben ik super enthousiast? Nee, helaas niet. ‘Kill the boyband’ is wat mij betreft een ‘leuk tussendoortje’ maar zeker geen aanrader.

Rating: ★★☆☆☆

Kill the boyband – Goldy Moldavsky
Uitgever: Young & Awesome

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply