wanneer komt de sint
Kinderboeken, Recensie

Lou’s adventskalender: Wanneer komt de Sint?

De eerste dag van de adventskalender moet natuurlijk wel beginnen met een kinderboek over Sinterklaas! Pakjesavond nadert en alle kinderen in het land zijn helemaal hyper. Wat is er op zo’n moment leuker dan je samen met je kind te verdiepen in allerlei sinterklaasboekjes? Vandaag lees je een korte recensie van Wanneer komt de Sint?

Patrick en zijn grote broer Michel zijn heel braaf geweest. Tenminste, dat hopen ze. Gespannen wachten ze op de mooiste dag van het jaar. Duurt het nog lang voor de Sint komt?

Een warm en grappig sinterklaasverhaal dat kinderen aan het dromen brengt en mooie herinneringen oproept bij hun ouders.

‘Het boek leert kinderen geduldig te zijn’

Met pakjesavond aan de horizon is Wanneer komt de Sint? een perfect boek om te lezen samen met je kind. Het verhaal gaat over kinderen die allemaal benieuwd zijn wanneer de Sint eindelijk komt. Ze leren dat je geduldig moet zijn en goed moet luisteren, want de Sint en zijn pieten zien alles! Toen ik het boek aan mijn zoon voorlas bleek het echt geschreven te zijn vanuit de Belgische traditie. Daar wordt het Sinterklaasfeest namelijk op 6 december gevierd en hier in Nederland is dat 5 december. Ook wordt er gesproken over ‘de ezel van Sinterklaas’, in Nederland is dit een paard. Deze kleine verschillen maken toch dat het verhaal voor Nederlandse kinderen minder geschikt is (vanwege andere tradities). Een leuk boek maar niet geschikt voor Nederlands publiek. Het boek krijgt van ons daarom twee sterren.

Rating: ★★☆☆☆

Wanneer komt de Sint – Luc Foccroulle & Annick Masson
Uitgever: Clavis
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply