Loubooks, Recepten

Lou’s reading drinks: Pumpkin Spice Latte

Een nieuwe rubriek: Lou’s reading drinks. Geen boekenwurm kan zonder een lekker kopje thee, koffie of een warme choco. Nu we ons weer in het najaar bevinden is dit hét moment om zo nu en dan een lekker recept te delen, zodat je je standaard drankje eens kunt laten staan. We trappen af met de populaire Pumpkin Spice Latte. Vanaf nu kun je die heel gemakkelijk in je eigen keuken maken!

Wat heb je nodig?

– Melk naar keuze
– 1 kop koffie
– Pumpkin pie kruiden
– Vanille stokjes
– Slagroom

Nu schieten jullie waarschijnlijk direct in paniek bij het zien van pumpkin pie kruiden. Geeft niets, had ik ook toen ik het voor het eerst las. Maar het is heel makkelijk zelf te maken met kruiden die je waarschijnlijk standaard in het keukenkastje hebt staan. Meng alles door elkaar, en je hebt je eigen pumpkin pie kruiden!

Pumpkin pie kruiden

– 2,5 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemberwortel (gemalen)
– 1/4 theelepel nootmuskaat (gemalen)
– 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen)
– een beetje vanille uit een vanillestokje (1/4 vanille stokje)


Zoals je kunt zien valt ‘ie ook in de smaak bij Cato. 😉

Aan de slag

– Verwarm en klop je melk op. Doe dit met een koffieschuimer die je op je apparaat hebt zitten, of in een pannetje (aan de kook brengen en opkloppen met een melkopschuimer).

– Doe 3/4 theelepel pumpkin pie kruiden in je mok, giet hier de opgeklopte melk bij en roer het even door elkaar.

– Zet de koffie. Doe dit dus óp de melk (vaak is de gewoonte om eerst koffie te zetten en dan de melk toe te voegen). Sluit af met een toef slagroom en vergeet niet nog wat pumpkin pie kruiden eroverheen te strooien als topper.

Enjoy!

Laat je ons weten wanneer je de Pumpkin Spice Latte hebt gemaakt? Vinden wij leuk! Laat een reactie achter of tag ons op Instagram. Je kunt ons vinden via @loubooksnl!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply