dag in december
Recensie, Roman

Een dag in december – Josie Silver

Een tijdje terug ontvingen wij het boek ‘Een dag in december‘ inclusief christmassy pakket om al helemaal in de decembersfeer te komen! Milou en ik zijn allebei een sucker voor boeken die kerst schreeuwen, dus we konden niet wachten om te beginnen met lezen! Inmiddels heb ik het boek uit en vandaag deel ik mijn recensie.

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.
Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Laurie ziet Jack voor het eerst op een decemberdag terwijl zij in de bus zit. Sinds die dag is Laurie vastbesloten Jack te gaan vinden en kijkt ze overal om zich heen of ze hem tegenkomt. Wanneer Sarah Jack voorstelt als haar grote liefde, stort de wereld van Laurie een klein beetje in. Jack komt veel bij Laurie over de vloer en ze weet zich geen houding te geven. Zou hij haar ook herkennen? Ze draaien om elkaar heen, komen dichter naar elkaar toe en uiteindelijk gaan ze allebei hun eigen weg. Toch blijven ze altijd bij elkaar terugkomen.

In een tijdsbestek van elf jaar ga je mee in het leven van Laurie en Jack en er gebeurt zóveel. Ik vind het echt heel bijzonder, want toen ik op de helft van mijn boek zat was ik verbaasd over hoeveel er al gebeurd was en ik kon bijna niet geloven dat ik nog maar op de helft van het boek zat. Toen ik het boek uit had, had ik het idee dat ik zes boeken had gelezen, haha! En hoewel het tegenstrijdig klinkt: ik vloog door dit boek heen! Enkel door de gebeurtenissen kreeg ik het idee dat ik veel langer aan het lezen was.

Romantiek ten top!

Ik vond de schrijfstijl van Silver heel fijn en ondanks dat het vanuit zowel Laurie als Jack werd geschreven, vond ik het niet verwarrend. Het maakte het verhaal juist compleet. Ik werd onwijs meegetrokken in het verhaal en soms kon ik wel schreeuwen, wanneer er weer een kans verpest was op liefde tussen Laurie en Jack.

Hoewel ik het verhaal wat kerstachtiger (is dit een woord? haha) had verwacht, viel dit opzich wel mee. De december in de titel is gerelateerd aan het moment waarop Laurie en Jack elkaar ontmoeten, de rest van het verhaal speelt zich af door heel het jaar heen.

Heb je zin om in de kerstvakantie weg te zwijmelen bij een heerlijke (december)roman? ‘Een dag in december’ is daar ideaal voor! Ik vind het ook een ideaal cadeau en durf te wedden dat iedereen vrolijk wordt van deze cover!

Rating: ★★★★★

Een dag in december – Josie Silver
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply