Recensie, Roman

Lou’s adventskalender: Onbreekbaar 3: Op gevoel – Lisette Jonkman

Oké, zijn jullie klaar voor het derde – en laatste – deel van de Onbreekbaar-serie? Ik eigenlijk nog niet, want door het schrijven van deze recensie heb ik het idee dat ik het helemaal afsluit; wat natuurlijk niet zo is, want ik kan het boek nog altijd (digitaal) openslaan. Goed, daar gaan we:

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria’s Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan. Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Abby gaat naar Dubai en probeert daar door te gaan met haar (nieuwe) leven en Ferdi ver achter zich te laten. Met de mannelijke aandacht die ze daar krijgt lijkt het haar redelijk te lukken en ook krijgt ze aandacht vanuit een onverwachte hoek: Tom, haar ex. Je weet wel, die ene met losse handjes. Het contact met Tom verloopt via de app en er ontstaat steeds weer meer vertrouwen vanuit Abby. Ferdi komt ook weer terug in het verhaal en net wanneer je denkt dat ze weer dichterbij elkaar komen, wordt de afstand groter dan hij al was.

Ik ben zó, zó, ZÓ dol op Abby en Ferdi…

Deel drie was heerlijk, ik blijf het zeggen; ik ben dol op de personages. Hoewel ik mij eerder steeds meer kon inleven in Abby, was het deze keer andersom. Ik kreeg steeds meer sympathie voor Ferdi. Zo erg, dat ik af en toe wel wat frustratie had naar Abby en ik háár wel even door elkaar wilde schudden – in tegenstelling tot de voorgaande delen, haha. Ik kon niet geloven dat ze zúlke domme keuzes maakte en niet inzag hoeveel moeite Ferdi voor haar deed. Maar goed, as you all know: geen feelgood roman zónder goed einde.

Wat ik ook superleuk vond is dat Lucy en Kikker ook véél meer terugkwamen in dit deel. Dat gaf me echt weer een warm gevoel, terugkijkend op Verkikkerd en Verslingerd. Maar natuurlijk ook ter voorbereiding op Verknocht (april 2019), hehe. Ik ben zó, zó, ZÓ dol op Abby en Ferdi… Ik hoop dan ook echt dat ze nog een rol gaan krijgen in Verknocht; dat we nog éven een glimp van ze mogen opvangen om te kijken hoe het ze vergaat in de toekomst. Ik kan niet wachten. <3

Lees ook mijn recensie van Onbreekbaar – Buren with benefits en Onbreekbaar 2 – Onbegrensde liefde.

Onbreekbaar 3 – Op gevoel is enkel verkrijgbaar als e-book via een Kobo Plus abonnement of te koop via Kobo/Bol.com.

Rating: ★★★★★

Onbreekbaar 3 – Onbreekbaar: Op gevoel – Lisette Jonkman
Uitgever: Kobo Originals
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply