Thriller

Truth or Dance (Truth or Dance #1) – Chinouk Thijssen

Truth or dance is mijn allereerste boek dat ik van Chinouk Thijssen heb gelezen. Haar eerste deel van de trilogie trok direct mijn aandacht: een jeugdthriller in de balletwereld leek mij wel wat! Op de dag dat het boek uitkwam kocht ik ‘m en binnen no-time was ‘ie uit. Lees je mee?

Chinouk, kennen wij haar niet ergens van?

Jazeker! Voordat ik met mijn recensie verderga gaan we even terug in de tijd: in juli begon ik aan mijn cursus Teksten corrigeren, gegeven door – jawel – Chinouk Thijssen. Afgelopen september ging ik naar een event in Breda waar Chinouk aanwezig was én haar allereerste Truth or dance signeerde: die van mij!
Naast corrigeren en schrijven is Chinouk ook nog een enthousiaste Bookstagrammer én Booktuber. Dus, we kunnen wel zeggen dat Chinouk een duizendpoot is die waarschijnlijk over boeken droomt, teksten ademt en bijna nergens anders meer over praat. 😉

India, Lisa, Nikki en Zoë zijn ballerina’s die op een vooropleiding zitten van het conservatorium. Hun laatste jaar is begonnen en de audities voor het conservatorium zullen lastig worden, dus de dames leven nog veel in onzekerheid over hun toekomst. De meiden worden in een groepsapp genaamd ‘Truth or Fance’ gegooid, waarin ze opdrachten krijgen om de hoofdrol te krijgen in de eindvoorstelling. De opdrachten worden alleen erg apart en zelfs gevaarlijk, maar de opdrachtgever kan gruwelijke dingen doen als de meiden niet de opdrachten uitvoeren…

Truth or dance speelt zich voornamelijk af op de vooropleiding van het conservatorium en je gaat mee in het hoofd van India die zich, samen met haar drie beste vriendinnen, voorbereidt op de vervolgopleiding. Je leert onwijs veel uit de balletwereld, iets wat ik heel erg interessant vond. Chinouk legt alles perfect uit zodat iedereen – including the noob: me – het begrijpt.

Het verhaal zit zó onwijs goed in elkaar.

Verschillende aspecten worden behandeld in Truth or dance: vriendschappen, relaties met families, jaloezie, ambitie en doorzettingsvermogen zie je veel terug. Wat ik erg goed vind is dat Chinouk het taboe rondom angststoornissen doorbreekt: paniekaanvallen zijn een terugkerend onderwerp en je ervaart deze aanvallen vanuit de hoofdpersoon en de omstanders.

Het boek leest lekker weg, je vliegt door de bladzijden heen. Met de proloog knal je direct in een verhaal waardoor je hartslag op 150 slagen per minuut zit en het wekt direct meerdere vragen op. Vervolgens laat de spanning weer even op zich wachten, maar het bouwt gedurende het boek steeds meer op. Het verhaal zit zó onwijs goed in elkaar, waardoor je na het lezen van dit eerste deel nog werkelijk géén idee hebt wie de dader is.

Ik ben héél erg benieuwd naar het tweede en derde deel, daar zal het namelijk pas écht spannend gaan worden – heb ik begrepen. 😉 Kom maar op, Chinouk!

Rating: ★★★★☆

Truth or dance (Truth or dance #1) – Chinouk Thijssen
Uitgever: Clavis
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply