Liefde van je leven
Uncategorized

Liefde van je leven – N.I. Monteny

Na een hoop thrillers te hebben gelezen, was ik wel toe aan een fijne roman. Dat hoopte ik te vinden in Liefde van je leven. Nadat Liesl per ongeluk een gesprek van haar man Geert afluistert besluit ze halsoverkop te vertrekken naar een landhuis in de buurt van Rome. Daar maakt ze een hoop mee. Vandaag lees je de recensie van Liefde van je leven.

Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

‘Houd die zomervibe vast met dit boek!’

Op de een of andere manier vind ik het altijd intrigerend als mensen ‘vluchten’, zoals Liesl dat doet in dit verhaal, het trekt me aan. Ik ben altijd benieuwd of ze daar zullen vinden wat ze zoeken. Om die reden besloot ik dit boek te lezen. Het verhaal was overzichtelijk opgebouwd en verteld vanuit twee perspectieven. Namelijk dat van Liesl en haar stiefdochter Rebecca. Naarmate je verder komt in het verhaal krijgt het perspectief van Liesl wel de overhand. Natuurlijk gaat het in eerste instantie over haar. Maar wanneer je kiest voor twee perspectieven vind ik persoonlijk dat je daar dan ook een evenredige verdeling in moet maken. Helaas zijn er ook wat minpunten te noemen. Zo had ik het gevoel een echte ‘rode draad’ te missen in het verhaal naarmate ik verder las. Ook de Vlaamse termen maakte het soms lastig om vlot te lezen. En ver aan het einde van het boek las ik de ene na de andere seksscène die allemaal op elkaar leken. Daar was ik wel klaar mee op een gegeven moment. Ik begon scannend te lezen omdat het allemaal een beetje van hetzelfde was. Liefde van je leven is een fijne roman die je heerlijk in de zomervibes houdt met de vakanties, de romances en de broeierige Italiaanse sferen.

Rating: ★★★☆☆

Liefde van je leven – N.I. Monteny
Uitgever: Van Halewyck

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply