juf roos op vakantie
Adventkalender, Kinderboeken

Lou’s adventskalender: Juf Roos gaat op vakantie

Dat Juf Roos geliefd is onder kinderen, hoef ik jullie niet meer te vertellen. De liedjes zijn hier in huis zijn heel populair en Gijs is ook favoriet bij mijn zoon. Ik vond het dan ook erg leuk dat er in oktober boekjes uitgegeven werden van Juf Roos. Nog leuker was het dat er niet veel later eentje in mijn brievenbus zat; ik heb hierdoor een héle blije peuter in huis!

Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag zingt. Samen met haar buurjongen Gijs beleeft ze avonturen waarin bekende Nederlandstalige kinderliedjes tot leven komen. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp zelf toch?

Door het verhaal heen word je meegenomen op avontuur met Juf Roos en Gijs; zoals we gewend zijn wordt het verhaal afgewisseld met bekende Nederlandse liedjes, en dat werkt erg aanstekelijk. Lezen met dansjes tussendoor is natuurlijk nóg leuker!

Het verhaal wordt leuk verteld, maar de liedjes zijn daarbij onmisbaar. De illustraties zijn simpel; het is leuk dat Juf Roos en Gijs hier en daar tevoorschijn komen maar verder is het redelijk neutraal gehouden.

Mijn zoontje is helemaal gek op het boekje; zeker als ik de bijbehorende liedjes afspeel op YouTube, dan kan het niet meer stuk. Het boek telt 63 pagina’s dus je hebt ‘m niet in een keer uitgelezen. Dat vind ik persoonlijk wel een pluspunt!

Juf Roos gaat op vakantie sluit aan op de theatervoorstelling die sinds dit najaar te bezoeken is.

Rating: ★★★★☆

Juf Roos gaat op vakantie – Frank Jan Horst
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply