Bibliotheek, Boeken

Mee uit de bibliotheek #1

Sinds een aantal maanden ben ik weer lid van de bibliotheek. In eerste instantie ging ik er heen om mijn zoontje in te schrijven, maar uiteindelijk stapte ik met twee bibliotheekpasjes naar buiten. Ik wilde eigenlijk wel een aantal zelfhulpboeken lezen maar had geen zin om ze zelf te kopen. De bibliotheek had een aantrekkelijk aanbod en hier profiteer ik nu dubbel en dwars van! Vandaag laat ik jullie mijn meest recente geleende boeken zien.

Via de Iguana Library app (waar mijn bibliotheek op aangesloten staat) heb ik een verlanglijst van hier tot aan Tokyo. Zo af en toe reserveer ik een boek omdat ik er anders écht niet tussenkom. Maar wanneer ik mijn boeken terug inlever ga ik mijn lijstje af om te kijken of ze beschikbaar zijn en zo neem ik dus iedere keer een stapeltje mee.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

Zoals ik al eens eerder aangaf ben ik een sucker voor mooie covers. Nadat ik de omslagtekst had gelezen was ik om. Snel keek ik in de app of hij verkrijgbaar was in ‘mijn bieb’, en toen dat het geval was én hij zelfs beschikbaar was heb ik ‘m direct gereserveerd.

Jongens zijn slimmer dan meisjes – Pedro de Bruyckere en Casper Hulshof

Onderwijs is als het weer: iedereen praat erover, iedereen denkt er veel over te weten. We hebben er allemaal een mening over omdat we allemaal betrokken zijn. Dit boek neemt indianenverhalen over onderwijs onder de loep en weerlegt ze op basis van recent onderzoek. Hardnekkige chlichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijsbeleid worden voor een tegen het licht gehouden, waar nodig worden ze doorgeprikt. Zo sneuvelen onder andere leerstijlen, blijken baby’s niet slimmer te worden van klassieke muziek, en wordt er aangetoond dat jongens niet beter zijn in wiskunde.

Onlangs heb ik Zoete kinderen eten geen suiker van Ionica Smeets gelezen. In een stukje over onderwijs raadde Ionica dit boek aan en ondanks dat het onderwijs voor mijn zoontje eigenlijk nog heel ver weg is, was ik wel direct geïnteresseerd en vind ik het leuk om mij hier alvast in te verdiepen.

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Lara Jeans liefdesleven verandert in één klap van denkbeeldig naar totaal uit de hand gelopen. Of zou er toch nog iets moois uit de verstuurde brieven komen?

Dit boek heb ik zo. vaak. voorbij zien komen. En nu was ‘ie eindelijk beschikbaar! Is it worth the hype?

54 minuten – Marieke Nijkamp

10:00 uur
De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.

10:02 uur
De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.

10:03 uur
De auladeuren gaan niet open.

10:05 uur
Iemand begint te schieten.

Na deze woorden op de flaptekst was mijn aandacht al genoeg gewekt om direct heel het boek te willen lezen. Ik kan dan ook niet wachten om dit boek van de Nederlandse auteur te lezen.

Ik hoop dat ik deze vier boeken allemaal uitgelezen krijg in de 30 dagen ‘leen tijd’. In principe zou het moeten lukken, maar ik heb recent ook zelf nog boeken gekocht waarvan ik niet kan wachten om ze te lezen! Keuzes maken dus, en eventueel verlengen. De recensies zullen jullie ter zijner tijd voorbij zien komen op Lou Books!

Hebben jullie boeken geleend bij de bibliotheek?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reageren Angela 14 juni 2017

    Simon vs de rest vande wereld staat ook op mijn TBR lijst! 🙂 Dit artikel doet me eraan denken dat ik mijn biebpasje moet verlengen 😮

  • Reageren Awesomebookloverblog 15 juni 2017

    ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ lijkt me een super leuk boek!

  • Leave a Reply