Kinderboeken, Recensie

Het grote boek over de stad

‘Een interactief boek vol flapjes, pop-ups en bewegende elementen’, dat leek mij wel wat voor mijn zoontje van twee. Nog geen dag later viel het boek op de deurmat (nee, dat is niet waar, hij is te groot voor de brievenbus dus de postbezorger stond voor de deur. 馃槈 ) en konden we Het grote boek over de stad gaan ontdekken. Benieuwd wat mijn zoontje er van vond?

Even wat extra informatie: mijn zoontje is d贸l op alles wat wielen heeft. Het is ’s ochtends het eerste waar hij over begint. Vrachtwagens, bussen, auto’s, treinen. Alles is favoriet. Bij de cover van het boek werd hij dus al wild toen hij de schoolbus zag staan. Een goed begin!


Ik denk dat er een droom in vervulling ging voor deze jongen, zijn ogen sprankelden van geluk. Auto’s werden er direct bij gepakt om over de wegen te kunnen rijden. Samen met mij opende hij voorzichtig de flapjes, bewoog hij de pop-ups en ontdekte hij dat het boek n贸g meer te bieden heeft.


Wat ik vooral erg tof vind aan dit boek is dat het echt leuk 茅n leerzaam is voor meerdere leeftijden: nu, voor mijn tweejarige peuter, om alles aan te wijzen wat hij kent en om met auto’s te rijden over de wegen. Maar dit boek legt ook heel specifiek uit waar wij ons drinkwater vandaan halen, of waar het water van de wc naartoe gaat. Je neemt een kijkje in een brandweerkazerne en ziet wie het verkeerslicht op rood zet. Informatie voor wat oudere kindjes, dus! (ok, en ik heb ook wat dingen bijgeleerd, kan dus ook best op je 28e.)


Zoals je kunt begrijpen, dit boek is een grote hit hier in huis! Nu is mijn zoon gek van boeken, maar dit boek tovert hij sindsdien iedere dag meerdere keren op tafel. Alle opa’s en oma’s hebben het boek ook al mogen bewonderen want hij mo茅st mee (peuter perikelen, je kent het wel).

Leuk en leerzaam voor meerdere leeftijden!

Het is geweldig om je eigen kind zo enthousiast te zien worden door een boek. Het grote boek over de stad bevat nog een spektakel stuk, maar daar verklap ik verder niets over in deze blogpost. Mocht je het boek tegenkomen in de winkel, neem dan zeker een kijkje. Wil je een origineel cadeau voor een kindje vanaf 2 jaar? Dit is het ideale cadeau!

Rating: 鈽呪槄鈽呪槄鈽

Het grote boek over de stad – Didier Balicevic & Anne-Sophie Baumann
Uitgever: Davidsfonds, New Book Collective

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply