Recensie, Zelfhulp

Het zero waste project – Jessie en Nicky Kroon

Ik ben sinds een aantal maanden bezig met bewuster leven. Ik probeer met meer aandacht boodschappen te doen zonder alles zomaar in mijn mandje te gooien, maak meer dingen zelf en zoek naar minder milieubelastende schoonmaakmiddelen. Allemaal hele kleine stapjes, maar je moet ergens beginnen. Toen ik het zero waste pakket won bij Bruna was ik heel blij, dit kon ik goed gebruiken! Vandaag lees je de recensie van Het Zero Waste Project van Jessie en Nicky Kroon.

Denk je bewust te leven maar erger je je aan de hoeveelheid (plastic) afval en rommel die je om je heen verzamelt? Dan is dit hét boek voor jou. Nicky en Jessie Kroon besloten als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn ze bijna vier jaar verder en uitgegroeid tot de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland.

In Het Zero Waste Project delen Nicky en Jessie hun twaalf belangrijkste lessen om een duurzame lifestyle te ontwikkelen en vertellen ze over hun successen én mislukkingen. Doei wegwerpkoffiebekers, plastic boterhamzakjes en voorverpakte koekjes. Hi vintagewinkels en betere wereld!

Zoals je eerder hebt kunnen lezen won ik een pakket met het boek van Jessie en Nicky Kroon samen met een handig herbruikbaar netje om bijvoorbeeld groente en fruit in te doen tijdens de boodschappen. Ik vond het een superleuk pakketje en daarnaast ben ik oprecht geïnteresseerd in bewuster leven.

‘Een inspirerend boek met alleen maar handige tips!’

Wat een goed boek! Zeker voor de beginnende zero-wasters (zoals ik) onder ons is dit het perfecte startpunt. Jessie en Nicky geven handige tips om klein te beginnen en steeds verder uit te breiden. Daardoor is het niet alleen makkelijker vol te houden, je krijgt er ook echt lol in om alternatieven te zoeken! In Het Zero Waste Project geven ze niet alleen handige tips om minder plastic te gebruiken, ze vertellen ook over hun reis naar het zero-waste leven. Wat ging goed en wat ging minder? Hoe hebben zij het aangepakt? Een superleuk boek, leest vlot en staat bol van de handige tips. Op naar minder plastic! Niet verrassend maar het boek krijgt van mij vijf sterren!

Rating: ★★★★★

Het Zero Waste Project – Jessie en Nicky Kroon
Uitgever: Lev.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply