Recensie, Roman

Onbreekbaar: Buren with Benefits – Lisette Jonkman

1 augustus was het zover: Dé nieuwe Lisette Jonkman kwam eindelijk uit en man, man… wat heb ik mij daar op verheugd! Ik ben dol op Verkikkerd en Verslingerd, en het idee dat er een verhaal geschreven werd in datzelfde tijdperk maakte mij erg enthousiast. Benieuwd wat ik van Onbreekbaar vind? Lees snel verder!

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Ferdi en Abby. Ja, dé Ferdi en Abby die je regelmatig voorbij hebt zien komen in Verkikkerd/Verslingerd. Je gaat mee in het studentenleven van Ferdi en het leven van de werkende Abby, die voor haar nieuwe carrière hard aan de weg timmert. Vanaf moment één is er een bijzondere spanning tussen die twee en gaandeweg leren ze elkaar beter kennen. Ferdi komt steeds meer te weten over het verleden van Abby en Abby komt erachter dat ‘meneer Mooiboy’ ook een andere kant heeft.

Je wordt meegenomen in een heerlijk liefdesverhaal waar alles bij komt kijken: spanningen, aantrekkingskracht, onzekerheden, wantrouwen en toegeven. In tegenstelling tot de meeste feelgood romans is het verhaal redelijk onvoorspelbaar en eindigt het in een cliffhanger. (Lisette, waarom!? *insert dramaqueen jank emoji*)

Ik wilde langzaam lezen, maar dat ging gewoon niét!

Ik heb mijzelf echt moeten tegenhouden om het verhaal niet in één ruk uit te lezen. De schrijfstijl is wederom erg prettig en je vliegt door het verhaal heen. Bewust heb ik soms even een ander boek erbij gepakt omdat ik ‘lang’ (vier dagen) wilde genieten van Onbreekbaar. Dat het verhaal zo abrupt stopte deed wel een beetje pijn. Maar één troost: deel twee komt in oktober uit en deel drie in december, van dít jaar!

Lisette heeft echt een geweldige spin-off in elkaar gezet. Ik vind het zo vreselijk knap dat ze een opzichzelfstaand verhaal heeft weten te maken maar dat het ook helemaal klopte met Verkikkerd/Verslingerd. Een echte aanrader!

Onbreekbaar is enkel verkrijgbaar als e-book via een Kobo Plus abonnement of te koop via Kobo/bol.com.

Rating: ★★★★★

Onbreekbaar 1 – Onbreekbaar: Buren with benefits – Lisette Jonkman
Uitgever: Kobo Originals
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply