Uncategorized

Goodreads Reading Challange: over de helft. Hoe gaat het?

Begin dit jaar ging ik voor het eerst dé Goodreads challenge aan. Vorig jaar heb ik het lezen weer helemaal herontdekt (alsin: niet meer kunnen stoppen met lezen, boek na boek, in plaats van 3 boeken per jaar) dus nog niet eerder deed ik mee aan de challenge. We zijn inmiddels al ruim over de helft van 2018, hoe gaat het met de challenge? Ik vertel jullie vandaag meer!

Met een baby in de buik ging ik 2018 in. Inmiddels weet ik dat een newborn je tijd opslokt, laat staan een newborn én een peuter… heb ik dan überhaupt tijd om te lezen? Wat wordt mijn doel? Wat is haalbaar? Ik bekeek hoeveel boeken ik in 2017 had gelezen en besloot mijn doel op 30 boeken te zetten. Op dat moment leek dat doen bijna onhaalbaar. Maar, dacht ik, dan lees ik in junuari en februari lekker veel (want ik was in maart uitgerekend) en dan aan het einde van het jaar weer, ofzo. Dan kwam ik vast wel uit op 30 boeken.

Blijkt dat ik mijzelf aardig goed ken: in januari ging ik als een speer met 7 boeken op de teller. In februari bleef ik al steken, door ongemakken in de zwangerschap had ik even geen behoefte aan boeken. Nu denk ik: ‘hoe dan!? Mens, je had zeeën van tijd!’ in zowel maart als april raakte ik geen boek aan en in mei pakte ik langzaam de draad weer op met Er was eens een zwarte wolk.

Ik kwam in juni pas aardig goed in de leesflow en sindsdien ben ik niet meer te stoppen. Dit is ook het moment dat Milou S. en ik de blog weer vollebak hebben opgepakt. En dat voel zó goed!

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel boeken heb je gelezen?

Inmiddels staat de teller op 27. I KNOW!!! Nog 3 boeken en dan heb ik mijn doel gehaald, in augustus al! Ik denk dat dit geen probleem moet zijn aangezien er nog een vakantie aankomt en nog héél veel leuke boeken in het verschiet.

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Milou has
read 26 books toward
their goal of
30 books.
hide

Dus nu is de vraag, zal ik mijn leesdoel bijstellen naar bijvoorbeeld 50? Of zo houden en eroverheen knallen? En trouwens, zijn wij al vrienden op Goodreads? Zo niet: hier vind je mijn profiel! Ik vind het leuk om te zien wat anderen lezen.

Hoeveel boeken hebben jullie dit jaar gelezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply